Geveltimmerwerk

De gevel is het aanzicht van een gebouw en verdient daarom een correcte en nette afwerking. Foreco Houtconstructies kan dit als geen ander voor u verwezenlijken. Of het nu gaat om een gevel van hout of plaatmateriaal, een lage of hoge gevel, wij kunnen het als ervaren “geveltoeristen” allemaal voor u uitvoeren.

WaxedWood Siberisch Lariks gemonteerd door Foreco Houtconstructies
WaxedWood Siberisch Lariks gemonteerd door Foreco Houtconstructies

Materialen:

De materiaalkeuze is cruciaal voor het eindresultaat van de gevel. Functionaliteit, bescherming, onderhoud en uitstraling zijn hierbij belangrijke aspecten. Graag adviseren wij u inzake de keuze van het materiaal.

Alle typen rabat, sidings, houten delen of plaatmateriaal kunnen door ons verwerkt worden tot een door u gewenste gevel.

In het programma “Ons huis verdient het” van RTL4 werd er uitgebreid ingegaan op de toepassingsmogelijkheden van houten gevelbekleding met als voorbeeld WaxedWood Siberisch lariks. Bekijk het stukje film hieronder waar u vanaf het proces van kiezen van houtsoort tot het monteren in enkele minuten kan volgen:

Brandveiligheid:

Indien aan een gevel brandvertragende eisen worden gesteld kunnen wij een afwerking verzorgen met hoogwaardige materialen en oplossingen, zodat de gevel voldoet aan Euroklasse B.

SafeWood maakt het mogelijk om hout toe te passen op plaatsen waar dat volgens het bouwbesluit niet zou mogen. De brandvertragende eigenschappen zorgen er echter voor dat ook dit prachtige natuurmateriaal mag worden toegepast. Ook de achterconstructie kan worden behandeld en er kunnen brandvertragende folies worden aangebracht.

Plan@Wood:

De combinatie van het juiste hout, behandeling en coating leveren een totaal product dat garant staat voor kwaliteit, veiligheid en zekerheid. Met een doordachte detaillering en montage volgens de voorschriften bieden wij met Plan@Wood een houten gevel die garant staat voor een passende afwerking. Met een onderhoudsplan dat speciaal is geschreven voor uw project behoudt de gevel een mooie uitstraling, een hoge kwaliteit en kan de veiligheid gewaarborgd worden. Wij maken het mogelijk projectgarantie te bieden bij de onafhankelijke SGVH. Door hergebruik te integreren in Plan@Wood bieden we een volledige aanpak voor houten gevels. Hiermee ontstaat een volledig circulair concept.

Totaalconcept voor houten gevelbekleding
Totaalconcept voor houten gevelbekleding

Achterconstructie:

Indien gewenst kunnen wij ook de achterconstructie verzorgen.  Stijl- en regelwerk, isolatie, folies en spijkerregels brengen wij aan om de perfecte basis te vormen voor de uiteindelijke afwerking. Dit alles conform de voorgeschreven eisen op het gebied van constructies en bouwfysica.

Achterconstrucite Theresiaschool Bilthoven
Achterconstructie Theresiaschool Bilthoven

Facade (60)

Theresiaschool fase 2

Theresiaschool volledig afgerond
Theresiaschool volledig afgerond